Inspiratie & tips
Beter isoleren met dubbelglas!

Dubbel glas in uw oude schuiframen

De meeste monumentale woningen hebben van die prachtige karakteristieke ramen. Iets wat de woning erg uniek maakt en waar u liever geen afbreuk aan doet. Het is niet wenselijk om regulier HR++ dubbelglas in oude schuiframen te plaatsen, dit omdat het glas te dik is voor het raamhout.

Maar ja, een een nieuw strak (modern) raam past ook niet direct bij het aangezicht van het oude pand. Geldersch Glasbedrijf heeft zich mede hierom ook gaandeweg gespecialiseerd in het plaatsen van dubbelglas in oude schuiframen.

Waarom kiezen voor dubbelglas?

Door het plaatsen van dun dubbelglas of vacuümglas in oude schuiframen blijven het uiterlijk en materiaal intact, maar wordt de isolatiewaarde van uw ramen aanzienlijk verbetert.

Monumentenglas in de dunne variant is extra dun, waardoor het bijna in alle situaties gebruikt kan worden. Dus ook voor uw oude schuiframen! 

De dikte van het glas wordt mede bepaald door de grote van de ruit.

Daarnaast is er ook keuze uit meerdere variaties getrokken glas. Van helemaal niks tot zwaar getrokken. Het glas heeft dan aan één zijde de onregelmatige spiegeling waar het glas om bekend staat. 

Elke leeftijdscategorie heeft zijn eigen mate van getrokkenheid.

Monumentenglas in historisch pand

De voordelen van dubbelglas in oude schuiframen

Met dubbelglas bespaart u aanzienlijk op uw energierekening. Dubbelglas houdt de warmte namelijk in de woning, waardoor u minder hoeft te stoken. En door de geluidswerende werking van dubbelglas, heeft u minder overlast van geluiden van buitenaf. En dat betekent meer wooncomfort!

Ook heeft dubbelgas een betere inbraakwerende werking dan enkelglas. Inbrekers moeten dus een stuk meer moeite doen om binnen te komen. Maar er zijn nog meer voordelen. Geen condensvorming, houtrot en schimmelvorming meer! En hoe fijn is dat?

Maar let op: hoe meer u gaat isoleren, hoe belangrijker ventilatie wordt. Uw leefvocht moet namelijk wel worden afgevoerd. Want als u dat niet doet gaat het vocht ergens anders in of op zitten. Laat u dus altijd vakkundig door ons informeren.

Vrijblijvend een offerte op maat? Vraag hem direct aan! 

Subsidie voor uw monumentenglas?

Of er subsidie wordt verleend voor het plaatsen van isolatie glas in monumenten, is per provincie verschillend. Via de energiesubsidiewijzer kunt u kijken of er in uw gemeente subsidie wordt versterkt. 

De investering zal niet volledig vergoed worden, maar meer comfort en een lagere energierekening zullen beide zorgen voor een goede’return of investment’.

Hebben wij u op ideeën gebdracht?
Vragen over dubbelglas in uw oude schuiframen?
Hallo! Waar kan ik u mee helpen?