Inbraakwerend glas
Werkt veiligheid verhogend

Wat is inbraakwerend veiligheids glas?

Al heeft u nog zo’n goed alarmsysteem, de meeste inbrekers zijn binnen 3 minuten uw huis weer uit. U kunt uw huis en/of bedrijf nog beter beveiligen door het te voorzien van inbraakwerend glas, uiteraard in combinatie met een goed alarmsysteem. Wist u dat inbraakwerend veiligheidsglas eigenlijk gelaagd glas is? 

Bij inbraakwerend glas ontstaat geen opening bij een breuk. Er worden meerdere kunststof folies en meerdere glasbladen gebruikt, waardoor het glas een grotere beveiliging biedt. Het kan zelfs praktisch ondoordringbaar worden, doordat het glas middels de folie bij elkaar wordt gehouden. 

Keuken

Waarom inbraakwerend glas?

Voor een inbreker is het zeer eenvoudig om in te breken in een woning met enkel-of dubbelglas. Het dunne enkel glas is bijvoorbeeld zeer gemakkelijk kapot te krijgen, zonder dat het erg veel lawaai maakt.

Zo is er voordat u het weet een inbreker binnen, met alle nare gevolgen van dien. Inbraakwerend glas zorgt ervoor dat de tijd totdat de inbreker wilt binnendringen, met gemiddeld vijf minuten wordt vertraagd.

Hierdoor is het geen makkelijk glastype voor gelegenheidsinbrekers! En is het bovendien vaak genoeg om een inbreker goed af te schrikken, waardoor hij zonder buit vertrekt.  

Inbraakwerend glas ziet er bovendien hetzelfde uit als ‘gewoon’ glas, waardoor u het niet hoeft te laten om uw woningen te voorzien van inbraakwerend glas. 

De enige die weet dat het inbraakwerend veiligheidsglas is, bent uzelf. 

Wij werken samen met geclassificeerde beveiligingsbedrijven.

Wij zijn een deskundige gesprekspartner als het gaat om inbraakwerend veiligheidsglas. We gaan eerst samen in gesprek en luisteren heel goed naar uw wensen.

Wij werken samen met geclassificeerde beveiligingsbedrijven, die indien gewenst aan de hand van een VRKI-scan u een totaalpakket kunnen adviseren, waarin wij voor wat het bouwkundige deel betreft weer het glas verzorgen. 

inbraak in winkel zonder veiligheidsglas
Referenties
Wat vinden onze klanten?
Inez van Aarst, Apeldoorn
Dankzij Aart en Marieke helemaal blij met mijn bestelling! Aart spreekt alles duidelijk door en geeft fijn advies, super!
Jeroen, Apeldoorn
Wij zijn tevreden over de service en de plaatsing van Aart Bouman. We hadden wat problemen met de raamlatten en dat is keurig opgelost. Ook trad er een breuk op na een aantal weken en Aart heeft deze ruit zonder problemen snel vervangen. Dus ik zou Aart Bouman zeker aanbevelen.
Lex van der Brink, Ugchelen
De offerte was heel schappelijk. De contacten en verdere afhandeling/plaatsing zijn prima verlopen. Ik zou Bouman zeker aanbevelen.
Inbraakwerend glas woonkamer

Het inbraakwerende veiligheidsglas is verkrijgbaar in diverse klassen.

Er zijn diverse typen inbraakwerend veiligheidsglas te onderscheiden. Samen met u bekijken wij welk type inbraakwerend veiligheidsglas geschikt is voor uw wensen en uw woning.

In de NEN 356 norm zijn deze klassen voor het veiligheidsglas vastgelegd. Voor woningen worden de volgende klassen gehanteerd:

Het bouwbesluit stelt wettelijke eisen aan de inbraakwerendheid van nieuwbouwwoningen. Enkel glas moet namelijk in gelaagd glas zijn uitgevoerd en voldoen aan de P4A klasse.

Offerte inbraakwerend glas

Wilt u meer weten over de kosten voor het plaatsen van inbraakwerend glas in uw woning? De glasspecialisten van Geldersch Glasbedrijf voorzien u graag van advies op maat in regio Apeldoorn. 

U kunt geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen. Vul het aanvraagformulier zo compleet mogelijk in en wij sturen de offerte spoedig naar u toe! 

Wat is P4A inbraakwerende beglazing?

P4A inbraakwerende beglazing is glas dat voldoet aan de voorwaarden van het Politiekeurmerk Veilig Wonen. Het is een speciale soort veiligheidsglas. 

P4A inbraakwerend glas is zeer moeilijk om doorheen te komen, waardoor een inbreker wel drie keer nadenkt voordat hij een poging doet om binnen te komen. 

Het glas moet namelijk wel meer dan 10 keer worden ingeslagen voordat er een gat ontstaat. En dit gaat zeker niet zonder lawaai! 

Inbraakwerend glas in groot formaat
Wilt u meer weten over inbraakwerend glas?
Wij adviseren u graag over inbraakwerend glas in regio Apeldoorn
Hallo! Waar kan ik u mee helpen?