Monumentenglas geluidsisolatie
Vermindert geluiden van buitenaf

Monumentenglas geluidsisolatie

Bij monumenten reflecteert de typische uitstraling van het glas aan de manier waarop het glas geproduceerd is. Het glas zorgt voor een echt karakteristieke uitstraling van de woning. Het nadeel aan dit glas is echter dat monumentenglas meestal niet aan de moderne warmte- en geluidsisolatie eisen voldoet. En dat is erg vervelend, want vandaag de dag hechten we steeds meer waarde aan rust, isolatieverbetering en geluidscomfort in onze woning.

Is het dan echt niet mogelijk om uw monumentale woning te voorzien van geluidswerend glas? Ja het kan met monumentenglas met geluidsisolatie. Monumentenglas in dubbelglas werkt namelijk geluidswerend en zorgt bij de juiste keuzes dat het ook zijn karakteristieke uitstraling behoudt.

Zo heeft u het glas van vroeger met de techniek én kwaliteit van nu!

herenhuis monumentenglas

Waarom kiezen voor geluidswerend monumentenglas?

Dagelijks hebben we veel te maken met geluiden uit de omgeving. Hierbij kunt u denken aan verkeer, schoolgaande kinderen of misschien zelfs bouwwerkzaamheden in de buurt.

In de meeste gevallen is dat geluid op acceptabel niveau. Maar, in enkele gevallen is het geluid aanhoudend en kan het de productiviteit en nachtrust behoorlijk belemmeren. 

Monumentenglas biedt een speciale geluidsisolatie, waardoor omgevingsgeluiden aanzienlijk worden verminderd. 

Wij vertellen u graag een aantal voordelen:

Monumentenglas met geluidsisolatie voor elke situatie

Elke woning is weer anders en vraagt om specifieke toepassingen. Wij luisteren erg goed naar uw wensen en adviseren u graag over de toepasbaarheid in uw woning in de regio Apeldoorn.

Wij hebben voor elke situatie een passende glas oplossing en zorgen er zo voor dat u geen geluidshinder meer ervaart. 

 

HR++ Monumentenglas - Monumentaal herenhuis isolatieglas
Referenties
Wat vinden onze klanten?
Inez van Aarst, Apeldoorn
Dankzij Aart en Marieke helemaal blij met mijn bestelling! Aart spreekt alles duidelijk door en geeft fijn advies, super!
Jeroen, Apeldoorn
Wij zijn tevreden over de service en de plaatsing van Aart Bouman. We hadden wat problemen met de raamlatten en dat is keurig opgelost. Ook trad er een breuk op na een aantal weken en Aart heeft deze ruit zonder problemen snel vervangen. Dus ik zou Aart Bouman zeker aanbevelen.
Lex van der Brink, Ugchelen
De offerte was heel schappelijk. De contacten en verdere afhandeling/plaatsing zijn prima verlopen. Ik zou Bouman zeker aanbevelen.
Geldersch Glasbedrijf woning
Geluidswerend monumentenglas

De mate van geluidwerendheid hangt sterk af van de gekozen samenstelling. Hoe dikker en hoe stijver het glas is, hoe beter het glas isoleert. 

Daarnaast kan er een keuze gemaakt worden voor gelaagd glas met geluid reducerende folie ertussen. Maar de hamvraag blijft: ‘Welke dikte kan u kwijt in de bestaande sponning?’

Onze glasspecialisten komen graag langs om te kijken welke glastype geschikt is voor uw woning.

Offerte geluidswerend monumentenglas

Wilt u uw woning voorzien van geluidswerend monumentenglas? Onze glasexperts voorzien u graag van passend advies op maat in de regio Apeldoorn. 

Vraag geheel vrijblijvend een op maat gemaakte offerte bij ons aan. Wij zorgen dat de offerte zo snel mogelijk naar u wordt verzonden.

Verkrijgbaar in verschillende diktes

Monumentenglas is leverbaar in verschillende diktes, waardoor het ook in de smalle kozijnen van monumentenpanden past. Deze panden zijn vaak voorzien van ouderwetse dunnen sponningen met enkelglas. 

Dit glas is een stuk dunner dan dubbelglas, waardoor de sponningen minder breed zijn.

Het kozijn mag vaak niet zomaar vervangen worden, omdat ze de historische look in tact houden. Met monumentenglas blijft het kozijn behouden en profiteert u toch van de juiste geluids- en warmteisolatie.

glas geluidswerend
Meer weten over geluidsisolatie?
Ons glasspecialisten adviseren u graag in Apeldoorn en omgeving!
Hallo! Waar kan ik u mee helpen?