Monumentaal isolatieglas
Isolatie verhogend

Wat is monumentaal isolatieglas?

Monumenten en historische gebouwen staan er om bekend dat ze zijn voorzien van karakteristiek glas in de gevel. Heeft u wel eens een woning met zo’n klein patronen raampje boven de deur gezien? Hieraan herkent u meteen dat het om een oud pand gaat. Maar, deze gevels zijn vaak voorzien van ramen met enkel glas. Hierdoor gaat veel warmte onnodig verloren. 

Het enige nadeel aan een monumentaal pand is dat ze veelal beschikken over ouderwetse glassponningen, die niet zomaar vervangen mogen worden. Daarnaast wilt u natuurlijk niet dat die authentieke ‘touch’ van uw woning verloren gaat. Om die reden heeft Geldersch Glasbedrijf altijd een passende oplossing voor u. Daarnaast zijn bij ons de mogelijkheden binnen monumentenglas groots!

HR Monumentenglas in een Monumentaal herenhuis

Waarom monumentaal isolatieglas toepassing in uw woning?

Wilt u de historische uitstraling van uw woning behouden? Maar uw gevel toch voorzien van dubbel glas? Dan is monumentaal isolatieglas dé uitkomst! Want met dit glas blijft de authenticiteit namelijk intact en gaat de warmte in huis niet verloren.

We kunnen eigenlijk wel stellen dat monumentenglas isolerende beglazing is met een dunnere samenstelling dan regulier gebruikelijk. Door de geringe dikte van het glas, kan het in bijna alle bestaande kozijnen worden geplaatst.

Naast de dikte, speelt ook de al dan niet gewenste vertekening in het glas een belangrijke rol. Wij noemen dat de trekstrepen, die in verschillende mate van vertekening te realiseren zijn. Zo is het nieuwe glas passend bij de leeftijd en bouwperiode van het betreffende pand.

Welke verschillende soorten monumentaal isolatieglas bieden wij u aan?

Wij hebben speciaal monumentaal enkelglas in ons assortiment dat beschikt over een harde coating. Deze coating noemen wij een pyrolitische coating en zorgt ervoor dat de authentieke uitstraling van uw woning, door het zeer dunne glas, bewaard blijft.

Tevens heeft de coating een reflecterende werking, waardoor de warmte binnen blijft. Ook is monumentaal enkelglas een uitstekend product bij situaties waar absoluut niks mag worden veranderd aan de bestaande situatie.

Isolatieglas voor ramen en deuren

Daarnaast hebben wij dubbel monumentaal isolatieglas wat speciaal is ontwikkeld voor monumentale ramen of deuren. Door de zeer dunne samenstelling van 9mm, afhankelijk van de oppervlakte van de ruit, is dit relatief makkelijk te plaatsen.

Combineer dit glas bijvoorbeeld met een buitenruit van getrokken glas, dat een onregelmatige spiegeling bevat. Hierdoor blijft de kenmerkende monumentenstijl intact, terwijl de isolatiewaarde meer dan verdubbeld.

monumtenglas
Referenties
Wat vinden onze klanten?
Inez van Aarst, Apeldoorn
Dankzij Aart en Marieke helemaal blij met mijn bestelling! Aart spreekt alles duidelijk door en geeft fijn advies, super!
Jeroen, Apeldoorn
Wij zijn tevreden over de service en de plaatsing van Aart Bouman. We hadden wat problemen met de raamlatten en dat is keurig opgelost. Ook trad er een breuk op na een aantal weken en Aart heeft deze ruit zonder problemen snel vervangen. Dus ik zou Aart Bouman zeker aanbevelen.
Lex van der Brink, Ugchelen
De offerte was heel schappelijk. De contacten en verdere afhandeling/plaatsing zijn prima verlopen. Ik zou Bouman zeker aanbevelen.
Glas in lood rode gloed
Stijlen van monumentaal isolatieglas.
  • Modern glas is zeer dun isolerend glas zonder vertekening. Door zijn geringe dikte is het glas toepasbaar in oude houten ramen en stalen frames, die beschikken over een zeer krappe sponning. Ook is dit glas energiebesparend en geeft het optimaal comfort.
 
  • Klassiek glas vertoont een lichte vertekening en wordt toegepast in gebouwen die tussen 1920 en 1960 zijn gebouwd. Door de oneffen structuur worden de (licht)historische uitstraling en het authentieke/ karakteristieke gevelaanzicht in stand gehouden. Bij direct zicht naar buiten valt de vertekening niet op en is er sprake van een rustig beeld. Echter, is bij schuin zicht de vertekening waar te nemen.
 
  • Ambachtelijk glas vertoont een zwaardere vertekening en wordt vaak toegepast in gebouwen die vóór 1920 zijn gebouwd. De vertekening zorgt ervoor dat het gevelaanzicht zijn authentieke charme behoudt.
 
  • Met een achterzetraam creëert u een soort van dubbelglas. Aan de binnenkant van uw kozijn wordt dan een extra ruit geplaatst. Hierdoor ziet de buitenkant van uw woning er onveranderd uit en daarmee blijft uw glas in lood raam behouden.
Uw monumentale pand voorzien van dubbel glas?

Wij snappen als geen ander dat een verbouwing of renovatie van een monument of historisch gebouw vraagt om liefde voor zowel het gebouw als de materialen.

Het is elke keer weer het proberen om de juiste keuze te maken in het spanningsveld van maximale isolatie en behoud van oude kozijnen/ramen.

De keuze voor het juiste type glas helpt namelijk om de pracht en historie van het gebouw in stand te houden. Daarom is de zoektocht naar passend glas zo ontzettend belangrijk.

Wij kijken graag samen met u wat het beste past bij uw wensen en uw monument of historisch gebouw! U kunt geheel vrijblijvend een offerte bij ons aanvragen. 

monumentaal isolatieglas koninginnenlaan
Hebben wij u op ideeën gebdracht?
Wij helpen u graag met monumentenglas