Monumentaal isolatieglas
Isolatie verhogend

Wat is monumentaal isolatieglas?

Monumenten en historische panden staan er om bekend dat ze zijn voorzien van karakteristiek glas in de gevel. Heeft u wel eens een woning met zo’n klein patronen raampje boven de deur gezien? Hieraan herkent u meteen dat het om een oud pand gaat. Maar, deze gevels zijn vaak voorzien van ramen met enkel glas. Hierdoor gaat veel warmte onnodig verloren. 

Het enige nadeel aan een monumentaal pand is dat ze veelal beschikken over ouderwetse glassponningen, die niet zomaar vervangen mogen worden. Daarnaast wilt u natuurlijk niet dat die authentieke ‘touch’ van uw woning verloren gaat. 

Om die reden heeft Geldersch Glasbedrijf altijd een passende oplossing voor u, namelijk monumentaal isolatieglas. Bij ons zijn de mogelijkheden binnen monumentenglas groots!

HR Monumentenglas in een Monumentaal herenhuis

Waarom monumentaal isolatieglas toepassing in uw woning?

Wilt u de historische uitstraling van uw woning behouden? Maar uw gevel toch voorzien van dubbel glas (HR-glas)? Dan is monumentaal isolatieglas dé uitkomst! Want met dit glas blijft de authenticiteit namelijk intact en gaat de warmte in huis niet verloren.

We kunnen eigenlijk wel stellen dat monumentenglas isolerende beglazing is met een dunnere samenstelling dan regulier gebruikelijk. Door de geringe dikte van het glas, kan het in bijna alle bestaande kozijnen worden geplaatst.

Naast de dikte, speelt ook de al dan niet gewenste vertekening in het glas een belangrijke rol. Wij noemen dat de trekstrepen, die in verschillende mate van vertekening te realiseren zijn. Zo is het nieuwe glas passend bij de leeftijd en bouwperiode van het betreffende pand.

Welke verschillende soorten monumentaal isolatieglas bieden wij u aan?

Wij hebben speciaal monumentaal isolatieglas (enkelglas) in ons assortiment dat beschikt over een harde coating. 

Deze coating noemen wij een pyrolitische coating en zorgt ervoor dat de authentieke uitstraling van uw woning, door het zeer dunne glas, bewaart blijft.

Tevens heeft de coating op monumentaal isolatieglas een reflecterende werking, waardoor de warmte binnen blijft. Monumentaal isolatieglas (enkelglas) is een uitstekend product bij situaties waar absoluut niks mag veranderen aan de bestaande situatie.

Isolatieglas voor ramen en deuren

Daarnaast hebben wij dubbel monumentaal isolatieglas wat speciaal is ontwikkeld voor monumentale ramen of deuren. Door de zeer dunne samenstelling van 9mm, afhankelijk van de oppervlakte van de ruit, is dit relatief makkelijk te plaatsen.

Combineer dit glas bijvoorbeeld met een buitenruit van getrokken glas, dat een onregelmatige spiegeling bevat. Hierdoor blijft de kenmerkende monumentenstijl intact, terwijl de isolatiewaarde meer dan verdubbeld.

Referenties
Wat vinden onze klanten?
Inez van Aarst, Apeldoorn
Dankzij Aart en Marieke helemaal blij met mijn bestelling! Aart spreekt alles duidelijk door en geeft fijn advies, super!
Jeroen, Apeldoorn
Wij zijn tevreden over de service en de plaatsing van Aart Bouman. We hadden wat problemen met de raamlatten en dat is keurig opgelost. Ook trad er een breuk op na een aantal weken en Aart heeft deze ruit zonder problemen snel vervangen. Dus ik zou Aart Bouman zeker aanbevelen.
Lex van der Brink, Ugchelen
De offerte was heel schappelijk. De contacten en verdere afhandeling/plaatsing zijn prima verlopen. Ik zou Bouman zeker aanbevelen.
Glas in lood rode gloed
Stijlen van monumentaal isolatieglas.
Offerte monumentaal isolatieglas

Benieuwd wat Geldersch Glasbedrijf voor u kan betekenen als het gaat om het bieden van de juiste glasoplossing voor uw woning in de regio Apeldoorn? 

Onze glasspecialisten helpen u graag met advies op maat. Wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Vul het offerteformulier zo compleet mogelijk in en wij sturen u de offerte spoedig naar u op! 

Uw monumentale pand voorzien van monumentaal dubbel glas?

Wij snappen als geen ander dat een verbouwing of renovatie van een monument of historisch gebouw vraagt om liefde voor zowel het gebouw als de materialen.

Het is elke keer weer het proberen om de juiste keuze te maken in het spanningsveld van maximale isolatie en behoud van oude kozijnen/ramen.

De keuze voor het juiste type glas helpt namelijk om de pracht en historie van het gebouw in stand te houden. Daarom is de zoektocht naar passend glas zo ontzettend belangrijk.

De voordelen van dubbelglas én de authentiek van monumentenglas? Het kan met monumentaal dubbelglas. Wij kijken graag samen met u wat het beste past bij uw wensen en uw monument of historisch gebouw! 

monumentaal isolatieglas koninginnenlaan
dubbel glas in raam van pand
Monumentaal dubbelglas

De nieuwste technologieën en toepassingen op het gebied van edelgassen maken het mogelijk om uw monumenten te voorzien van dubbelglas zonder de authentieke uitstraling te verliezen.

Monumentaal dubbelglas is een speciale glassoort met een dikte (inclusief spouw) van 11,2 mm. Dubbel monumentenglas is door zijn geringe dikte en uitstekende isolatie goed toe te passen voor de restauratie van het oude enkelglas. 

Het glas is dan in de meeste gevallen gevuld met krypton gas. Maar Fineo vacuüm glas kan ook uitkomst bieden en is zelfs toepasbaar in bestaande kozijnen. 

Is er echt geen mogelijkheid voor isolatieglas, zelfs niet voor de dunste variant? Dan is monumentenglas met coating een goed alternatief. Dit is enkelglas voorzien van een speciale HR-coating die warmte terug de woning in reflecteert. De isolatie van dit glas is minder dan isolatieglas, maar wel een stuk beter dan het huidige enkelglas.

Hebben wij u op ideeën gebracht?
Wij helpen u graag met
monumentaal isolatieglas in regio Apeldoorn
Hallo! Waar kan ik u mee helpen?