Monumentenglas

De verbouwing van een oudere woning is het moment om na te denken over het verbeteren van het leefklimaat en het verhogen van het comfort in de woning. Tegelijkertijd is er vaak ook de wens om op energiekosten te besparen. We hebben het dan over het verbeteren van de isolatiewaarde van uw monumentenglas.
Voor uw (monumentale) woning is het van groot belang om de aanwezige geveluitstraling te behouden. Meerdere panden (o.a. in de Parken) zijn door ons voorzien van nieuw en sterk (beter) monumenten isolatieglas, waarbij het gevelaanzicht behouden blijft en soms zelfs weer wordt teruggebracht in de oorspronkelijke staat.

Onze Kennis & Ervaring

0
panden voorzien van monumentenglas
0
deskundige glaszetters
0
kozijnen vernieuwd
Monumentenglas maatwerk

Wij kunnen alle maatwerk monumentenglas oplossingen bieden.

Wij luisteren eerst heel goed naar uw wensen. Wij zijn een gedegen en zeer vakkundige gesprekspartner in regio Apeldoorn.

Is het uw wens om te besparen op energiekosten?
Er zijn geweldige isolatiewaarden te realiseren ten opzichte van uw oude (enkel)glas situatie. Welke waarden we kunnen behalen met uw woning, is afhankelijk van de gasvulling en de spouwbreedte.

De sfeerbepalende spiegeling van het monumentenglas behouden of terugbrengen?

Zelfs in het soort glas kunnen we meerdere mogelijkheden aanbieden. Met name met de mate van de trekking, de zogenoemde trekstrepen, kunnen we in 3 gradaties aanbieden. 

Zo kan de sfeerbepalende spiegeling van het “oude” glas behouden blijven of zelfs weer teruggebracht worden. In onze showroom kunt u de opties komen bekijken.

Welk soort monumentenglas er kan worden gebruikt in uw woning, hangt ook af van de glassponningen. De diepte en de hoogte van de sponning zijn hierin de bepalende factoren.

Maar ook de oppervlakte van het raam kan van invloed zijn op de benodigde dikte van het glas, bijvoorbeeld vanwege de normen voor windbelasting.

Door onze nauwe samenwerking met meerdere glasfabrieken kunnen wij voor elke vraag een (maatwerk) oplossing aanbieden.

trekking in monumentenglas Geldersch Glasbedrijf
Referenties

Wat Klanten Zeggen

De offerte was heel schappelijk. De contacten en verdere afhandeling/plaatsing zijn prima verlopen. Ik zou Bouman zeker aanbevelen.

Lex van den Brink, Ugchelen

Dankzij Aart en Marieke helemaal blij met mijn bestelling! Aart spreekt alles duidelijk door en geeft fijn advies, super!

Inez van Aarst, Apeldoorn

Wij zijn tevreden over de service en de plaatsing van Aart Bouman. We hadden wat problemen met de raamlatten en dat is keurig opgelost. Ook trad er een breuk op na een aantal weken en Aart heeft deze ruit zonder problemen snel vervangen. Dus ik zou Aart Bouman zeker aanbevelen.

Jeroen, Apeldoorn
Kozijnen aan vervanging toe
Zijn uw kozijnen toe aan vernieuwing?

Bij het vervangen van uw monumentenglas, krijgen we onherroepelijk te maken met de kwaliteit van uw kozijnen.

Wij zullen u informeren over de staat van uw kozijnen en de mogelijkheden bespreken ter verbetering, als die er zijn.

Is er sprake van houtrot dan zullen wij die of repareren of u adviseren uw kozijnen te vervangen. Een oplossing kan ook zijn dat wij uw oude kozijnelementen volledig renoveren en terugplaatsen.

 • Monumentenglas
  Wat wij monumentenglas noemen is een vorm van licht getrokken glas. Het resultaat is een niet strak stuk glas, maar met enigszins een hobbel erin.
 • Zwaar getrokken monumentenglas
  Als je door de ruit kijkt is het beeld enigszins vertekend. De fietsers komen als het ware golvend aan u voorbij.
 • Pyrolitisch gecoat glas
  Als er echt geen mogelijkheden zijn voor isolatieglas, hoe dun ook, is er nog een alternatief: pyrolitisch gecoat (gelaagd) glas.
 • Een HR-coating op enkelglas
  De HR-coating wordt aangebracht en kaatst de warmte terug de woning in. De isolatie is minder dan isolatieglas, maar een stuk beter dan gewoon enkelglas. Het nadeel is wel dat de coating aan de binnenkant van het glas kwetsbaar is. Als er met schoonmaken een vuiltje bij komt, kan dit beschadiging veroorzaken.
Vraag ons naar de beste oplossing voor uw specifieke pand

Kom langs in onze showroom!

ADVIES VAN DE KENNER?