Monumentenglas

Isolatiewaarde tussen enkel en HR++ glas

Monumentenglas
3 sterretjes wit

De verbouwing van een historisch gebouw is het moment om na te denken over het verbeteren van het leefklimaat en het verhogen van het comfort in de woning. Tegelijkertijd is er vaak ook de wens om op energiekosten te besparen. We hebben het dan over het verbeteren van de isolatiewaarde van uw monumentenglas. 

Monumentale panden zijn namelijk vaak voorzien van enkel glas. Voor uw (monumentale) woning is het van groot belang om de aanwezige geveluitstraling te behouden, maar u wilt de woning daarentegen wel voorzien van dubbel glas. 

Meerdere panden (o.a. in de Parken) in Apeldoorn en omgeving zijn door ons voorzien van nieuw en sterk (beter) monumenten isolatieglas, waarbij het gevelaanzicht behouden blijft en soms zelfs weer wordt teruggebracht in de oorspronkelijke staat.

Onze Kennis & Ervaring
panden voorzien van monumentenglas
0
deskundigheid
0 %
kozijnen vernieuwd
0

Wij kunnen alle maatwerk monumentenglas oplossingen bieden.

Wij luisteren eerst heel goed naar uw wensen en zijn een gedegen en zeer vakkundige gesprekspartner in regio Apeldoorn. Onze glaszetters helpen u graag bij de keuze voor het juist monumentenglas. 

Is het uw wens om te besparen op energiekosten?
Er zijn geweldige isolatiewaarden te realiseren ten opzichte van uw oude (enkel)glas situatie. Welke waarden we kunnen behalen met uw woning, is afhankelijk van de gasvulling en de spouwbreedte.

Dit kan bijvoorbeeld door het plaatsen van monumentaal isolatieglas (dubbel monumentenglas) of door het vullen van de spouwen met Kryptongas. Daarnaast kunt u ook kiezen voor monumentaal glas wat is voorzien van een speciale coating of geluidswerend werkt. 

Wij kijken graag naar een passende glasoplossing voor uw historische pand en zorgen dat de onregelmatige spiegeling behouden blijft! 

De sfeerbepalende spiegeling van het monumentenglas behouden of terugbrengen?

Zelfs in het soort glas kunnen we meerdere mogelijkheden aanbieden. Met name met de mate van de trekking, de zogenoemde trekstrepen, kunnen we in 3 gradaties aanbieden. Zo kan de sfeerbepalende spiegeling van het “oude” glas behouden blijven of zelfs weer teruggebracht worden. In onze showroom kunt u de opties  komen bekijken.

Welk soort monumentenglas er kan worden gebruikt in uw woning, hangt ook af van de glassponningen. De diepte en de hoogte van de sponning zijn hierin de bepalende factoren. Maar ook de oppervlakte van het raam kan van invloed zijn op de benodigde dikte van het glas. Denk aan de normen voor windbelasting.

Door onze nauwe samenwerking met meerdere glasfabrieken kunnen wij voor elke vraag een (maatwerk) oplossing aanbieden.

Referenties
Wat klanten zeggen
Inez van Aarst, Apeldoorn
Dankzij Aart en Marieke helemaal blij met mijn bestelling! Aart spreekt alles duidelijk door en geeft fijn advies, super!
Jeroen, Apeldoorn
Wij zijn tevreden over de service en de plaatsing van Aart Bouman. We hadden wat problemen met de raamlatten en dat is keurig opgelost. Ook trad er een breuk op na een aantal weken en Aart heeft deze ruit zonder problemen snel vervangen. Dus ik zou Aart Bouman zeker aanbevelen.
Lex van der Brink, Ugchelen
De offerte was heel schappelijk. De contacten en verdere afhandeling/plaatsing zijn prima verlopen. Ik zou Bouman zeker aanbevelen.
De voordelen van monumentenglas
Vraag vrijblijvend een offerte voor monumentenglas aan

Monumentenglas bestaat er in verschillende soorten, waardoor de kosten heel erg uiteen kunnen lopen. 

Benieuwd welk type monumentenglas geschikt is voor uw woning en wat de kosten daarvan zijn? U kunt eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte op maat bij ons aanvragen. 

Wij zijn uw glasspecialist op het gebied monumentenglas in Apeldoorn en omgeving. 

Zijn uw kozijnen toe aan vernieuwing?

Bij het vervangen van uw monumentenglas, krijgen we onherroepelijk te maken met de kwaliteit van uw kozijnen. Wij zullen u informeren over de staat van uw kozijnen en de mogelijkheden bespreken ter verbetering, als die er zijn.

Is er sprake van houtrot dan zullen wij die of repareren of u adviseren een nieuw kozijn te laten plaatsen. Een oplossing kan ook zijn dat wij uw oude kozijnelementen volledig renoveren en terugplaatsen.

Vraag ons naar de beste oplossing voor uw specifieke pand
Kom langs in onze showroom!
Hallo! Waar kan ik u mee helpen?