Kogelwerend glas
Ook geluiddempend en UV-bestendig

Wat is kogelwerend glas?

De naam vertelt u al een al een hoop. Kogelwerend glas is glas dat kogels weert. Dit type glas is een vorm van veiligheidsglas. Wist u dat er zelfs verschillende categorieën te onderscheiden zijn?

Onder zeer hoge druk worden drie of méér glasplaten met elkaar samengesmolten. Tussen de lagen glas bevindt zich een kunststof bindmiddel. Dit kan een PVB-folie, een polycarbonaat of een mix van beiden zijn. Deze materialen zorgen ervoor dat de glasplaten met geen mogelijkheid los kunnen raken. Hierdoor is dit glas zo sterk, dat het onmogelijk te doorboren is.

Kogelwerend glas is een passende oplossing voor woningen waar extra beveiliging noodzakelijk is. Bijvoorbeeld omdat er veel waardevolle spullen aanwezig zijn of bepaalde mensen beschermd moeten worden. 

Gelaagd glas kogelwerend

Welke voordelen biedt kogelwerend glas?

Naast dat dit glas de veiligheid verhoogt, zijn er ook andere voordelen. Door de gelaagdheid en dikte houdt het glas veel geluiden van buitenaf tegen.

Daarnaast heeft het een warmte-isolerende werking, waardoor het de warmte binnen houdt en u dus minder hoeft te stoken. En het naar buiten kijken door kogelwerend glas is rustiger aan de ogen dan kijken door gewoon glas.

Ook kan het glas nog worden bewerkt na fabricatie. Indien nodig kan het versneden, aangeboord of verzaagd worden. Tot slot beschermt het glas tegen UV-straling, waardoor onder andere meubilair dat in de zon staat niet verkleurd.

Wij kunnen verschillende varianten van kogelwerend glas aanbieden.

Als vakkundige partij in de regio Apeldoorn luisteren wij graag naar uw wensen, om u vervolgens deskundig te kunnen adviseren.

Samen bekijken we vervolgens welke klasse inbraakwerend veiligheidsglas geschikt is voor uw wensen en leefomgeving.

kogelwerende beglazing woning
Referenties
Wat vinden onze klanten?
Inez van Aarst, Apeldoorn
Dankzij Aart en Marieke helemaal blij met mijn bestelling! Aart spreekt alles duidelijk door en geeft fijn advies, super!
Jeroen, Apeldoorn
Wij zijn tevreden over de service en de plaatsing van Aart Bouman. We hadden wat problemen met de raamlatten en dat is keurig opgelost. Ook trad er een breuk op na een aantal weken en Aart heeft deze ruit zonder problemen snel vervangen. Dus ik zou Aart Bouman zeker aanbevelen.
Lex van der Brink, Ugchelen
De offerte was heel schappelijk. De contacten en verdere afhandeling/plaatsing zijn prima verlopen. Ik zou Bouman zeker aanbevelen.
Keuken met inbraakwerend veiligheidsglas
Wij leveren kogelwerend glas in verschillende classificaties.

Om u hiervan een beter beeld te geven, gaan wij wat dieper in op de technische specificaties van kogelwerend glas.

Naast de classificaties geldt er nog een toevoegen namelijk: S of NS. Deze hebben betrekking op splinterafgifte (S) of geen splinterafgifte (NS).

In de NBN EN 1063 normen zijn de proefmethoden en classificaties van het glas in functie van kogelwerendheid vastgelegd.

Offerte kogenwereld glas

Benieuwd wat Geldersch Glasbedrijf voor u kan betekenen als het gaat om het bieden van de juiste glasoplossing voor uw woning? 

Onze glasspecialisten helpen u graag met advies op maat in regio Apeldoorn. Wilt u geheel vrijblijvend een offerte aanvragen? Vul het offerteformulier zo compleet mogelijk in en wij sturen u de offerte spoedig naar u op!

Welke classificaties kogelwerend glas zijn er?
Kogelwerend glas
Kogelvrij glas aanschaffen

Kogelvrij glas is niet alleen toepasbaar in woningen, maar ook geschikt voor tankstations, loketten bij een bank of andere plekken waar extra beveiliging noodzakelijk is. Als u kogelvrij glas gaat aanschaffen houd dan rekening met de mate van dreiging. Dit is medebepalend voor het geschikte type kogelvrij glas. 

De dikte van het veiligheidsglas neemt namelijk toe als het dreigingsrisico toeneemt. Daarnaast is het belangrijk dat de huidige sponningen diep genoeg zijn voor kogelwerend glas en het gewicht kunnen dragen. Laat u daarom vooral volledig informeren voordat u tot aanschaf overgaat.

Met name bij de zwaardere soorten inbraakwerend en/of kogelwerend glas luistert het erg nauw welke aanvullende materialen u gebruikt tijdens het plaatsingsmoment. Niet alle soorten verf, beglazingskit en bijvoorbeeld schoonmaakmiddelen zijn toegestaan. Daarnaast is er een maximale garantietermijn op het product. Laat u nogmaals goed voorlichten en vraag bij plaatsing om een productblad.

Kogelwerend glas heeft zoveel te bieden
Vertel mij meer over kogelwerend glas!
Hallo! Waar kan ik u mee helpen?