Glas in lood isolatieglas
Glas in lood met een hoge isolatiewaarde

Glas in lood isoleren

Glas in lood is naast erg mooi en karakteristiek, vaak ook gemaakt van enkelglas. Enkelglas heeft als nadeel dat het weinig tot niet isoleert, waardoor de stookkosten hoog op kunnen lopen. Als u glas in lood vervangt door isolatieglas gaat de authentieke uitstraling verloren.

Wilt u glas-in-lood-ramen isoleren zonder verlies van de authentieke uitstraling? Het is mogelijk om bestaand glas in lood te isoleren en dus de karakteristieke uitstraling te behouden. Wij noemen dit ook wel glas in lood isolatieglas. Hiervoor zijn drie mogelijkheden namelijk: glas in lood plaatsen tussen dubbelglas, glas in lood isoleren met een PVB-folie of een voorzetraam.

dubbelglas in lood

Glas in lood dubbel glas

U kunt kiezen om het glas in lood te isoleren met dubbelglas. In dat geval wordt het glas-in-lood-raam luchtdicht tussen dubbelglas platen gezet. Met deze optie blijft het glas-in-lood-raam behouden en is het beter geïsoleerd.

Vaak is het noodzakelijk om het huidige glas-in-lood-raam te renoveren, voordat het tussen dubbelglas wordt geplaatst. 

Hierdoor is het plaatsen van glas in lood in dubbelglas echt maatwerk.

Glas in lood isoleren met folie

Bij het inbouwen van glas in lood tussen isolatieglas wordt gebruik gemaakt van een zogenaamd y-profiel (lood). 

Dit is een randprofiel wat tussen de afstandhouders in de dubbele spouw van het dubbelglas wordt ingebouwd, zodat het glas-in-lood hiertussen wordt geklemd.

Hierdoor maakt het glas in lood geen contact met de ruiten aan de buitenkant, waardoor de isolatiewaarde optimaal is. 

Bij het inbouwen van oude panelen dienen deze eerst gerestaureerd en in maat verkleind te worden, zodat de originele glasmaten corresponderen met de dubbelglas ruiten.

Glas in lood
Referenties
Wat vinden onze klanten?
Inez van Aarst, Apeldoorn
Dankzij Aart en Marieke helemaal blij met mijn bestelling! Aart spreekt alles duidelijk door en geeft fijn advies, super!
Jeroen, Apeldoorn
Wij zijn tevreden over de service en de plaatsing van Aart Bouman. We hadden wat problemen met de raamlatten en dat is keurig opgelost. Ook trad er een breuk op na een aantal weken en Aart heeft deze ruit zonder problemen snel vervangen. Dus ik zou Aart Bouman zeker aanbevelen.
Lex van der Brink, Ugchelen
De offerte was heel schappelijk. De contacten en verdere afhandeling/plaatsing zijn prima verlopen. Ik zou Bouman zeker aanbevelen.
Glas in lood rode gloed
Voordelen van glas in lood isolatieglas.

Het is mogelijk om uw glas-in-lood-raam te voorzien van isolatieglas. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee.

Offerte glas in lood isolatieglas aanvragen

Nieuwsgierig naar de verschillende mogelijkheden van glas in lood? Laat u dan eens informeren over de kosten voor het plaatsen van glas in lood in uw woning in de regio Apeldoorn.

Bent u benieuwd naar de kosten voor het plaatsen of restaureren van glas in lood? U kunt eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte op maat bij ons aanvragen. Zo kunt u weloverwogen beslissing nemen!

Maar er zijn ook nadelen als u kiest voor deze optie
Bovenraam glas in lood
Voorzetraam voor glas in lood raam

Als de ruimte het toelaat is het ook mogelijk om een voorzetraam te plaatsen voor het glas-in-loodpaneel, om zo een hogere isolatiewaarde te krijgen. Bij deze optie kan het huidige glas-in-lood-raam op de huidige plek blijven zitten. 

Een voorzetraam is een stuk enkelglas met of zonder coating, die aan de buitenzijde (voorzetraam) of binnenzijde (achterzetraam) op het raamhout bevestigd.
Plaatsing aan de buitenzijde heeft onze voorkeur, dan beschermt u het glas in lood het effectiefst tegen de weersinvloeden.

Indien gewenst zouden we de voorzetramen ook nog met gelaagd glas kunnen leveren/plaatsen. Gelaagd glas geeft aanvullend wat meer bescherming tegen ingooi en/of inbraak en geeft een geluidsreductie.

Met een voorzetraam voor glas in lood heeft u niet de nadelen van glas in lood in isolatieglas, maar ook niet de voordelen. Wij kunnen u een advies geven voor uw situatie, maar het is altijd een persoonlijke afweging welke keuze u maakt.

Glas-in-lood ramen plaatsen

Droomt u van ramen met glas in lood? Geldersch Glasbedrijf kan uw droom realiseren! Wij zijn specialist in de regio Apeldoorn als het gaat om het plaatsen van glas-in-lood ramen. 

En niet alleen voor het plaatsen van glas-in-lood ramen zit u bij ons goed, ook voor glas-in-lood deuren bent u bij ons aan het juiste adres.

Wilt u glas-in-lood ramen laten plaatsen? Onze glaszetters kijken graag samen met u naar de mogelijkheden. Wilt u graag nog meer informatie ontvangen? Of misschien een prijsopgave? 

Neem gerust vrijblijvend contact op met één van onze glasspecialisten. Zij vertellen u graag meer over het plaatsen van glas-in-lood ramen.

glas in lood raam
Meer informatie over de isolatieopties?
Wij helpen u graag met glas in lood isolatieglas in regio Apeldoorn
Hallo! Waar kan ik u mee helpen?