Glas in lood

Ook mogelijk met hogere isolatiewaarde

Glas in lood

Als we het hebben over glas in lood, dan hebben we het over een oud ambacht. Vroeger was het niet mogelijk om grote stukken glas te maken. Daarom werden er kleinere stukken aan elkaar verbonden door middel van loden strips die op de kruisingen aan elkaar gesoldeerd werden.

Het raam moest natuurlijk wel waterdicht zijn. Daarvoor werd tussen de loodlijst en het glas kit aangebracht dat bestond uit o.a. lijnzaadolie en krijt. Het ambacht van glas in lood heeft zich door de eeuwen heen met alle bouwstijlen mee ontwikkeld tot decoratieve kunstvorm.

Onze Kennis & Ervaring
0
jaar ervaring
0
klussen met glas
0
huizen voorzien van nieuw glas

Wij kunnen de isolatiewaarde van uw glas in lood raam verbeteren.

Uiteraard gaan we eerst samen in gesprek en luisteren heel goed naar uw wensen. Wij zijn een deskundige en betrouwbare gesprekspartner in Apeldoorn en omgeving. 

Heeft u de wens om de isolatiewaarde te verhogen?
Een glas in lood raam heeft van zichzelf geen hoge isolatiewaarde. Dat houdt niet in dat er geen mogelijkheden zijn om deze te verbeteren. Er zijn twee mogelijkheden die er voor zorgen dat de isolatiewaarde van uw glas in lood raam verbeterd wordt. 

Glas in lood in isolatieglas

Het is mogelijk om uw glas-in-lood-raam te voorzien van isolatieglas. Dit brengt een aantal voordelen met zich mee.

Hoe gaat het in zijn werk

Bij het inbouwen van glas in lood tussen isolatieglas wordt gebruik gemaakt van een zogenaamd y-profiel (lood). Dit is een randprofiel wat tussen de afstandhouders in de dubbele spouw van het dubbelglas wordt ingebouwd, zodat het glas-in-lood hiertussen wordt geklemd.

Hierdoor maakt het glas in lood geen contact met de ruiten aan de buitenkant, waardoor de isolatiewaarde optimaal is. Bij het inbouwen van oude panelen dienen deze eerst gerestaureerd en in maat verkleind te worden, zodat de originele glasmaten corresponderen met de dubbelglas ruiten.

Referenties
Wat klanten zeggen
Inez van Aarst, Apeldoorn
Dankzij Aart en Marieke helemaal blij met mijn bestelling! Aart spreekt alles duidelijk door en geeft fijn advies, super!
Jeroen, Apeldoorn
Wij zijn tevreden over de service en de plaatsing van Aart Bouman. We hadden wat problemen met de raamlatten en dat is keurig opgelost. Ook trad er een breuk op na een aantal weken en Aart heeft deze ruit zonder problemen snel vervangen. Dus ik zou Aart Bouman zeker aanbevelen.
Lex van der Brink, Ugchelen
De offerte was heel schappelijk. De contacten en verdere afhandeling/plaatsing zijn prima verlopen. Ik zou Bouman zeker aanbevelen.
Maar er zijn ook nadelen als u kiest voor deze optie.
Offerte glas in lood aanvragen

Nieuwsgierig naar de verschillende mogelijkheden van glas in lood? Laat u dan eens informeren over de kosten voor het plaatsen van glas in lood in uw woning. 

Bent u benieuwd naar de kosten voor het plaatsen of restaureren van glas in lood? U kunt eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte op maat bij ons aanvragen. Zo kunt u weloverwogen beslissing nemen! 

Voorzetraam voor glas in lood raam

Het is ook mogelijk om een voorzetraam te plaatsen voor het glas-in-loodpaneel om zo een hogere isolatiewaarde te krijgen.

U heeft dan niet de nadelen van glas in lood in isolatieglas, maar ook niet de voordelen.

Wij kunnen u een advies geven voor uw situatie, maar het is altijd een persoonlijke afweging welke keuze u maakt.

Glas in lood met een ruit patroon
Vragen over glas in lood?
Vraag het aan de kenner!