Glas in lood

Geeft karakter aan uw woning

Glas in lood
3 sterretjes wit

Als we het hebben over glas in lood, dan hebben we het over een oud ambacht. Vroeger was het niet mogelijk om grote stukken glas te maken. Daarom werden er kleinere stukken aan elkaar verbonden door middel van loden strips die op de kruisingen aan elkaar gesoldeerd werden.

Het raam moest natuurlijk wel waterdicht zijn. Daarvoor werd tussen de loodlijst en het glas kit aangebracht dat bestond uit o.a. lijnzaadolie en krijt. 

Het ambacht van glas in lood heeft zich door de eeuwen heen met alle bouwstijlen mee ontwikkeld tot decoratieve kunstvorm. 

Onze Kennis & Ervaring
0
jaar ervaring
0
klussen met glas
0
huizen voorzien van nieuw glas

Wij kunnen de isolatiewaarde van uw glas-in-lood-raam verbeteren.

Uiteraard gaan we eerst samen in gesprek en luisteren heel goed naar uw wensen. Wij zijn een deskundige en betrouwbare gesprekspartner in Apeldoorn en omgeving als het gaat om glas-in-lood-ramen. 

Heeft u de wens om de isolatiewaarde te verhogen?
Een glas-in-lood-raam heeft van zichzelf geen hoge isolatiewaarde. Dat houdt niet in dat er geen mogelijkheden zijn om deze te verbeteren. Er zijn verschillende mogelijkheden die er voor zorgen dat de isolatiewaarde van uw glas-in-lood-raam verbeterd wordt. 

Glas-in-lood-ramen

Met glas in lood kunt u uw woning echt verfraaien. En geeft bovendien enorm veel sfeer aan uw woning. Glas in lood kan worden toegepast in zowel ramen als deuren en is geschikt voor binnen en buiten de woning.

Glas in lood is erg uniek doordat het eenvoudig aan te passen is aan iedere woonstijl. Het is namelijk leverbaar in verschillende kleuren, patronen en vormen. Zo is er altijd wel een glas-in-lood-raam dat bij uw interieur en wensen past.

Kiest u voor een glas-in-lood-raam met veel kleuren? Of houdt u het liever wat simpeler met veel wit en een strak design? Wij gaan graag met u in gesprek om de mogelijkheden te bespreken en kunnen glas-in-lood-ramen voor u op maat leveren.

Referenties
Wat klanten zeggen
Inez van Aarst, Apeldoorn
Dankzij Aart en Marieke helemaal blij met mijn bestelling! Aart spreekt alles duidelijk door en geeft fijn advies, super!
Jeroen, Apeldoorn
Wij zijn tevreden over de service en de plaatsing van Aart Bouman. We hadden wat problemen met de raamlatten en dat is keurig opgelost. Ook trad er een breuk op na een aantal weken en Aart heeft deze ruit zonder problemen snel vervangen. Dus ik zou Aart Bouman zeker aanbevelen.
Lex van der Brink, Ugchelen
De offerte was heel schappelijk. De contacten en verdere afhandeling/plaatsing zijn prima verlopen. Ik zou Bouman zeker aanbevelen.
Glas in lood modern

Glas in lood hoeft echt niet oud en stoffig te zijn. Het kan namelijk ook erg modern zijn! Naast dat het toepasbaar is in oude gebouwen of kerken, is het ook zeker geschikt voor nieuwbouwprojecten.

Verschillende kleuren, diverse soorten glas en strakke lijnen maken dat glas-in-lood ook erg modern kan zijn en voor ieder gebouw geschikt is. Het geeft uw nieuwbouwwoning een karakteristieke uitstraling.

Denk aan een moderne voordeur met een glas-in-lood-raam boven de deur? Of een binnendeur met glas-in-lood? Is dat niet geweldig? Er zijn talloze mogelijkheden als het gaat om modern glas in lood. Wij bespreken de glas in lood mogelijkheden graag met u. 

Offerte glas in lood aanvragen

Nieuwsgierig naar de verschillende mogelijkheden van glas in lood? Laat u dan eens informeren over de kosten voor het plaatsen van glas in lood in uw woning in Apeldoorn en omgeving. 

Bent u benieuwd naar de kosten voor het plaatsen of restaureren van glas in lood? U kunt eenvoudig en geheel vrijblijvend een offerte op maat bij ons aanvragen. Zo kunt u weloverwogen beslissing nemen voor uw project met glas in lood! 

Glas in lood isolatieglas

Heeft u de wens om de isolatiewaarde te verhogen? Een glas-in-lood-raam heeft van zichzelf geen hoge isolatiewaarde. En op lange termijn kan het een luchtlek gaan worden. Dat houdt niet in dat er met het product zelf niet direct mogelijkheden zijn om deze te verbeteren.

Echter er zijn verschillende mogelijkheden die er voor zorgen dat de isolatiewaarde van uw glas-in-lood-raam wordt verbeterd. Het is afhankelijk van de situatie welke optie passend voor u is.

U kunt qua mogelijkheden denken aan het plaatsen van glas in lood in/tussen dubbelglas of uw glas-in-lood-raam aan 1 zijde beschermen en afsluiten met een voorzetraam.

Glas in lood met een ruit patroon

Impressie glas-in-lood ramen

Wij hebben al vele projecten met glas-in-lood ramen na tevredenheid opgeleverd. Bent u benieuwd naar ons werk? Hier vindt u een kleine impressie van verschillende projecten met glas-in-lood ramen. 

Vragen over glas in lood?
Vraag het aan de kenner!
Hallo! Waar kan ik u mee helpen?