Monumentaal Krypton
Verbetert de isolatiewaarde

Wat is krypton glas?

Monumentale gebouwen zijn in veel gevallen voorzien van kozijnen met lage en niet zulke diepe glassponningen, die niet zomaar vervangen mogen worden. De isolatiewaarde van het enkelglas in een monument is nihil, waardoor er sprake is van warmteverlies en condens aan de binnenkant van het glas. 

Dit vocht tast kozijnen aan en zorgt voor een hoge luchtvochtigheid in de woning, wat weer energiekosten verhogend werkt. De kozijnen in monumentale woningen hebben weinig ruimte, waardoor normaal HR++ glas niet mogelijk is. Daar zijn echter wel andere oplossingen voor.

U kunt de isolatiewaarde van zeer dun isolatieglas vullen met monumentaal Krypton gas, zodat de isolatiewaarde toch verhoogt wordt! Door de spouw te vullen met Kryptongas wordt de isolatiewaarde aanzienlijk verbetert ten opzichte van dun isolatieglas met argon, laat staan ten opzichte van het enkelglas. Tevens is er hierdoor beduidend minder sprake van condensvorming op de ramen.

krypton werkt energiebesparend

Krypton werkt energiebesparend

Bij een verhuizing of verbouwing gaat het al snel over de ‘isolatiewaarde’ van het glas. Vaak om op deze manier het comfort in uw woning te verhogen en de energiekosten te verlagen.

Het vullen van de spouw met Kryptongas zorgt voor een hogere isolatiewaarde. Het huidige enkelglas heeft een U-waarde van ongeveer 5.7.

Door de spouw te voorzien van Kryptongas wordt de U-waarde verlaagd naar 1.5. Dit staat gelijk aan HR++ glas. 

Wij kijken graag wat passend is voor uw situatie

Uw monumentale woning beter isoleren?

Samen met u kijken wij graag wat geschikt is voor uw monument. Afhankelijk van de spouwbreedte van de kozijnen zijn er geweldige isolatiewaarde te creëren vergeleken met het huidige enkel glas. 

Glas renovatieproject met Davincie enkel gelaagd isolerend glas en krypton
Referenties
Wat vinden onze klanten?
Inez van Aarst, Apeldoorn
Dankzij Aart en Marieke helemaal blij met mijn bestelling! Aart spreekt alles duidelijk door en geeft fijn advies, super!
Jeroen, Apeldoorn
Wij zijn tevreden over de service en de plaatsing van Aart Bouman. We hadden wat problemen met de raamlatten en dat is keurig opgelost. Ook trad er een breuk op na een aantal weken en Aart heeft deze ruit zonder problemen snel vervangen. Dus ik zou Aart Bouman zeker aanbevelen.
Lex van der Brink, Ugchelen
De offerte was heel schappelijk. De contacten en verdere afhandeling/plaatsing zijn prima verlopen. Ik zou Bouman zeker aanbevelen.
Isolatieglas geplaatst in een Monumentale woning
Dubbelglas in uw monument

De isolatiewaarde kan ook verbeterd worden door dubbel monumentenglas of monumentaal isolatieglas. 

Deze glastypes zijn door zijn dunne samenstelling eenvoudig te plaatsen in verschillende situaties.

Bovendien is dit getrokken glas met een onregelmatige spiegeling. Zo blijft de ruit kenmerkend voor een monument. 

U kunt ook kiezen voor monumentenglas met een coating die warmte naar binnen reflecteert, waardoor warmte niet verloren gaat. 

Offerte monumentenglas met Krypton

Wilt u snel en geheel vrijblijvend een offerte op maat ontvangen voor monumentenglas met Krypton? 

Onze glasspecialisten adviseren u graag! Vul het offerteformulier zo volledig mogelijk in en wij sturen de op maat gemaakte offerte zo snel mogelijk naar u op! 

Wij zijn uw glasbedrijf in de regio Apeldoorn als het gaat om monumentenglas met Krypton! 

Krypton zorgt voor betere isolatiewaarde
Geef mij advies in de regio Apeldoorn
Hallo! Waar kan ik u mee helpen?