Fineo vacuüm glas
Nieuwe ontwikkeling in de glaswereld

Wat is Fineo vacuümglas?

Recent is er een nieuw product op de markt van monumentenglas gebracht namelijk Fineo vacuümglas. Dit prachtige glastype biedt een uitstekende energieprestatie in uw woning. Het glas heeft namelijk een U-waarde van 0,7 W/m2K, wat gelijk staat aan de U-waarde van Triple glas (HR+++).

Door het slanke profiel past Fineo vacuümglas eenvoudig in nieuwe-, maar ook bestaande kozijnen. De toepassen van nieuwe technologieën heeft er namelijk voor gezorgd dat ultra dun dubbelglas is gecreëerd. En door de extreem dunne rand afdichting profiteert u van een maximaal zichtvlak.

Geldersch Glasbedrijf is met Fineo vacuümglas in staat om te werken aan isolatieverbetering in uw woning, waarbij bestaande ramen en/of deuren niet aangepast hoeven te worden. De oude, vaak monumentale/karakteristieke uitstraling van uw woning blijft behouden!

fineo vacuüm glas

Fineo vacuümglas heeft een geringe dikte en gewicht

Uw ramen en deuren beter isoleren, maar wel de oude (monumentale) situatie behouden? De vacuüm gezogen spouw van 0.1 mm in combinatie met de dunne glasbladen heeft ervoor gezorgd dat wij een product hebben dat de perfecte oplossing is!

Fineo vacuümglas heeft een dikte van maar 7 mm, waardoor het toepasbaar is in elk kozijn. Dus ook een kozijn waar (oud) enkel glas is gebruikt.

Ook voor draaiende delen zorgt het vervangen van het (oude) enkel glas naar Fineo vacuümglas voor zeer geringe gewichtstoename, zodat het raamhout niet verstevigd hoeft te worden.

Referenties
Wat vinden onze klanten?
Inez van Aarst, Apeldoorn
Dankzij Aart en Marieke helemaal blij met mijn bestelling! Aart spreekt alles duidelijk door en geeft fijn advies, super!
Jeroen, Apeldoorn
Wij zijn tevreden over de service en de plaatsing van Aart Bouman. We hadden wat problemen met de raamlatten en dat is keurig opgelost. Ook trad er een breuk op na een aantal weken en Aart heeft deze ruit zonder problemen snel vervangen. Dus ik zou Aart Bouman zeker aanbevelen.
Lex van der Brink, Ugchelen
De offerte was heel schappelijk. De contacten en verdere afhandeling/plaatsing zijn prima verlopen. Ik zou Bouman zeker aanbevelen.
fineo vacuum glas monument

Wat zijn de voordelen van Fineo vacuümglas?

  • Plaatsingen in nieuwe en bestaande kozijnen
  • Optimale isolatie en veel comfort
  • Een overtreffend geluiddempend effect
  • Uitstekend lichtcomfort
  • Geen zichtbare vacuüm vacuatiepoort

Glas met een zeer hoge isolatiewaarde

Fineo vacuümglas heeft een isolatiewaarde van 0.7 W/m²K en een glasdikte van totaal 7 mm. De isolatiewaarde van dit glastype staat gelijk aan dat van HR+++ glas. Het glas is alleen veel dunner dan Triple glas. Triple glas heeft namelijk een dikte van 38 mm.

Doordat Fineo vacuümglas zo extreem dun is, is het glas eenvoudig te plaatsen in bestaande- of nieuwe kozijnen. Door het plaatsen van Fineo vacuüm glas kunt u ook oude kozijnen voorzien van isolatieglas. Benieuwd naar de kosten voor uw project? Vraag eenvoudig een vrijblijvende offerte op.

Advies nodig over Fineo vacuümglas?

Isolerende beglazing in monumentale situaties blijft maatwerk. Laat u daarom altijd goed voorlichten over de verschillende glassoorten. Onze glasspecialisten informeren u op een goede en brede manier over verschillende glastypes.

Er zijn veel producenten op de markt, met elk zijn eigen voor- en nadelen. Monumentenglas is een zeer breed begrip. Denk aan enkel glas met pyrolytische coating, monuglas, tot aan het nieuwe vacuümglas voor monumentale situaties.

En doordat er zoveel verschillende mogelijkheden zijn, blijft advies op maat in onze ogen een must. Heeft u advies nodig? Neem gerust contact met ons op. Wij kijken graag samen met u naar een passende oplossing.

Betere isolatie in uw monumentale woning?
Vertel mij meer