Veiligheidsglas
Van inbraakvertragend tot kogelwerend

Veiligheidsglas

Glas kan als product voor verschillende doeleinden worden gebruikt. De enorme breedte in productaanbod maakt het mogelijk dat er altijd een product is te benoemen waarmee er behoefte kan worden ingevuld. Glas kan bijdragen aan uw eigen veiligheid en bescherming van eigendommen. Er kunnen zich namelijk bepaalde situaties voordoen waarbij de veiligheid van glas een belangrijke rol speelt. Denk bijvoorbeeld aan een huis vol waardevolle spullen of zekerheid betreft de veiligheid binnenshuis. Veiligheidsglas biedt in dit geval uitkomst, want het is enorm veilig en sterk.

Onze Kennis & Ervaring
0
panden voorzien van monumentenglas
0
Panden voorzien van veiligheidsglas
0
Glaskussens

Wij bieden diverse typen veiligheidsglas aan.

Wij zijn een vakbekwame gesprekspartner in Apeldoorn en omgeving. We gaan eerst samen in gesprek en luisteren heel goed naar uw wensen.

Samen bekijken we vervolgens welke type veiligheidsglas geschikt is voor uw wensen en uw woning. Vraag geheel vrijblijvend bij ons een offerte op. 

Veiligheidsglas in verschillende vormen.

Als we het hebben over veiligheidsglas in de zin van breukrisico, dan kunt u denken aan de volgende producten:

  • Gehard glas: glas wat 6x sterker is dan gewoon (float) glas. Het glas wordt veel gebruikt voor bijvoorbeeld douchewanden-en deuren.
  • Gelaagd glas: dit is glas met folie ertussen, waardoor bij breuk stukken glas aan het folie blijven kleven. Er ontstaan dus geen gevaarlijke scherven. Dit glas wordt veel toegepast voor ramen en deuren.
  • Gehard en gelaagd: het beste van beide werelden. Denk hierbij aan balkonbeglazing en traptreden.

Ook is er veiligheidsglas in de zin van bescherming, ofwel anti-criminaliteitsglas. In dit geval kunt u denken aan inbraak vertragend, inbraak werend of kogelwerend glas.

Referenties
Wat klanten zeggen
Inez van Aarst, Apeldoorn
Dankzij Aart en Marieke helemaal blij met mijn bestelling! Aart spreekt alles duidelijk door en geeft fijn advies, super!
Jeroen, Apeldoorn
Wij zijn tevreden over de service en de plaatsing van Aart Bouman. We hadden wat problemen met de raamlatten en dat is keurig opgelost. Ook trad er een breuk op na een aantal weken en Aart heeft deze ruit zonder problemen snel vervangen. Dus ik zou Aart Bouman zeker aanbevelen.
Lex van der Brink, Ugchelen
De offerte was heel schappelijk. De contacten en verdere afhandeling/plaatsing zijn prima verlopen. Ik zou Bouman zeker aanbevelen.

Welke veiligheid kan veiligheidsglas bieden?

Veiligheidsglas kan u verschillende soorten van veiligheid bieden namelijk: 

  • Valveiligheid: afhankelijk van de valhoogte zal het glas moeten worden aangepast naar de juiste dikte en samenstelling, om u zodoende te beschermen als een hekwerk.
  • Inbraakwerend: afhankelijk van de gewenste factor kan het glas een bescherming bieden. Dit kan van van inbraak vertragend (schuurdeur & voordeur) tot zwaar inbraakwerend (bank en/of juwelier).
  • Letselveilig: 2 stuks enkel glas met een folie ertussen, waardoor er geen gevaarlijke scherven ontstaan die letsel kunnen veroorzaken.
  • Kogelwerend: de samenstelling en daarmee de dikte van het glaspakket is afhankelijk van de kogelwering klasse waaraan het moet voldoen.
Veiligheidsglas biedt meer voordelen naast de beoogde veiligheid.

Uw veiligheidsglas is te combineren met diverse HR-glassoorten, denk bijvoorbeeld aan HR++ of HR+++. Hierdoor zorgt het naast veiligheid, ook voor extra comfort.

Daarnaast houdt gelaagd glas 98% van de uv-straling tegen en bieden gelamineerde producten een betere geluidreductie dan regulier HR+(+) glas.

Heeft u advies nodig over veiligheidsglas?
Onze specialisten vertellen u graag meer