Inspiratie & tips
Inbraakwerend glas

Inbraakwerend glas

Wilt u de veiligheid in uw woning of bedrijfspand verhogen? Inbraakwerend glas is dé oplossing! U heeft vast wel eens een verhaal gehoord over inbraken of dit misschien zelfs meegemaakt?

Bij terugkomst was uw woning of bedrijfspand overhoop of leeggehaald. Het enige wat ik erover kan zeggen is: VRESELIJK! Zonder toestemming is iemand binnengedrongen. Mij geeft het altijd een onprettig en onveilig gevoel.

Had dit voorkomen kunnen worden door meer maatregelen te treffen? Ja dat had het zeker! Uw gevoel zegt dat u er echt alles aan hebt gedaan om de inbrekers buiten te houden. Goede sloten en verlichting…

Is het schuldgevoel of machteloosheid? U kent dit gevoel van onzekerheid vast wel. En om deze reden wil ik u graag wat meer vertellen over inbraakwerend glas. Met dit glas maakt u het de inbreker zo moeilijk mogelijk!

En u wilt zich natuurlijk veilig voelen in uw woon-of werkomgeving. Want om eerlijk te zijn wil niemand het hierboven geschetste scenario meemaken!

Mag ik u eerst een weetje vertellen?

De inbreker, vaak een gelegenheidszoeker, zoekt naar het zwakste punt om van woningen of bedrijfspanden, om zo binnen te komen. Het raam is vaak het meest kwetsbare deel.

Daarom is dit vaak de plek waarnaar de inbrekers het eerst kijken. Even een ruit intikken of een cirkel snijden en binnen ben ik! En daarom moet u ervoor zorgen dat hij dat raampje ‘gewoon’ niet in kan tikken.

Wat is inbraakwerend glas?

Ik vertel het u graag. Inbraakwerend glas is glas dat wordt gebruikt op plekken die erg inbraakgevoelig zijn. Denk aan een woning van een kunstliefhebber of de werkplek van een
notaris. Oftewel plekken waar veel waardevolle spullen te vinden zijn.

Maar, hoe kan het glas nou inbraakwerend zijn? Dat komt omdat het gelaagd glas is. De twee of meer glasbladen zijn met folie aan elkaar verbonden. En die folie zorgt ervoor dat het glas bij elkaar blijft en het onmogelijk doorboord kan worden.

U moet het eigenlijk zo zien. Het glas gaat wel kapot maar er ontstaat geen opening. De glasscherven plakken aan het folie vast en vallen dus niet uit! Die inbreker kan slaan met een honkbalknuppel of hamer zolang hij wilt, hij komt er toch NOOIT doorheen.

De folie zorgt ervoor dat het raam namelijk altijd gesloten blijft! En ja… hij slaat het glas (waarschijnlijk) wel kapot, maar dat is geen probleem. Uiteindelijk gaat het erom of hij binnen kan komen én dat kan hij niet.

Met dit glas hoeft u dus nooit meer bang te zijn voor ongewenst bezoek! U begrijpt dat er verschillende soorten en dikte’s inbraakwerendheid zijn.

Een kunstliefhebber met dure schilderijen zal een hogere categorie inbraakwerendheid willen dan ome Jan die een dure motor in zijn garage heeft staan.

In het geval van ome Jan plaatsen wij vaak ook geen doorzichtig veiligheidsglas. Wat men niet ziet, kan namelijk minder gauw gestolen worden.

‘’Dat het zo moeilijk is, schrikt de inbreker af. Vaak maakt de inbreker dan de keuze om te vluchten!’’

Waar wordt dit glas vaak toegepast?

Inbraakwerend glas wordt vaak toegepast bij de schil van een pand die direct toegankelijk is voor kwaadwillenden.

Denk hierbij voor particulieren aan de voor- achterdeur, de draairamen op de begane grond. Bij bedrijven zijn het vaak de etalageruiten, de ramen van het magazijn aan de achterkant van het pand..

 

Inbraakwerend glas klasse

Een belangrijk issue zijn de verschillende classificaties van inbraakwerend glas. En helaas wordt het nu een beetje technisch, maar dit is wel belangrijk om te weten.

Voor u is het bijvoorbeeld zeer belangrijk wat uw verzekeraar vraagt met betrekking tot de benodigde classificatie. Zeker bij verzekering tegen inbraak, moet de verzekeraar aangeven waaraan het glas moet voldoen.

De verschillende classificaties zijn vastgelegd in de norm NEN 356. Zegt u dit wat?

Voor een woningen worden de volgende klassen gehanteerd:

Let wel op: het glas is een belangrijk onderdeel bij het inbraakwerend maken van uw woning. Echter een eerlijk advies, gaat breder dan alleen glas.

Ook het hang en sluitwerk, de tuin inrichting en de verlichting, zijn elementen die meegenomen moeten worden in een goed advies. Last but not least moet er nagedacht zijn over een camera en alarmsysteem.

De ene situatie is de andere niet, wij zullen u dan ook altijd in een persoonlijk gesprek een eerlijk advies geven. Waarbij we eerst luisteren, waarna vanuit de wensen een objectief advies zal worden gegeven.

Prijs inbraakwerend glas

U wilt uw woning vandaag de dag zo goed mogelijk beveiligen tegen dreigingen van buitenaf. Het is dan natuurlijk ook wenselijk dat u weet wat de kosten voor inbraakwerend glas zijn. 

De prijs van inbraakwerend glas is sterk afhankelijk van het type glas dat gekozen wordt. 

Wij zijn specialist in glas, voor de andere zaken werken wij samen met andere partners. Is uw wens voor ons te complex, dan schromen wij niet u dat te zeggen en in overleg brengen wij u dan in contact met de juiste partner(s) die u aanvullend beter kan adviseren/ondersteunen.

Wilt u ook een veilige woon-of werkomgeving? En inbrekers buiten de deur houden! Vraag meteen geheel vrijblijvend een offerte op maat aan. 

Hebben wij u op ideeën gebdracht?
Meer vragen over inbraakwerend glas?
Hallo! Waar kan ik u mee helpen?